Учителка обяви гладна стачка, иска оставка на директор

Учителка обяви гладна стачка, иска оставка на директор | StandartNews.com

Велико Търново. Учителката по философия в ПМГ "Васил Друмев" Антоанета Чобанска обяви гладна стачка след откриването на учебната година.

Чобанска стачкува срещу посегателството, което е извършено от директорката на природо-математическата гимназия Славка Симеонска по отношение на името, честта, личното й и професионално достойнство. Тя и още 29 нейни колеги настояват директорката да се пенсионира или да бъда освободено от поста който заема.

Учителката по философия ще приема само вода, билкови отвари, кафе и лекарствата, които е наложително да взема, заради заболявания от които страда от половин година. По думите на Чобанска стачката и ще продължи докато съответните институции и инстанции предприемат адекватни мерки за отстраняването на Симеонска от поста директор на гимназията, защото е уверена, че оставането на настоящата директорка на този пост е пагубно за училището.

Преподавателката по философия в гимназията е носител на почетното отличие "Неофит Рилски" за високи постижения в образователното дело. През изтеклата учебна година й е било наложено тежкото административно наказание "предупреждение за уволнение", от директорката Славка Симеонска, което е отменено от Районен съд-Велико Търново
като незаконосъобразно.

Останалите учители подкрепят гладната стачка на колежката си и ще я последват ако директорката не си подаде оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай