Неделя,

Учителка обяви гладна стачка, иска оставка на директор

От: Failed to load user -
7552
Учителка обяви гладна стачка, иска оставка на директор
A
A
A

Велико Търново. Учителката по философия в ПМГ "Васил Друмев" Антоанета Чобанска обяви гладна стачка след откриването на учебната година.

Чобанска стачкува срещу посегателството, което е извършено от директорката на природо-математическата гимназия Славка Симеонска по отношение на името, честта, личното й и професионално достойнство. Тя и още 29 нейни колеги настояват директорката да се пенсионира или да бъда освободено от поста който заема.

Учителката по философия ще приема само вода, билкови отвари, кафе и лекарствата, които е наложително да взема, заради заболявания от които страда от половин година. По думите на Чобанска стачката и ще продължи докато съответните институции и инстанции предприемат адекватни мерки за отстраняването на Симеонска от поста директор на гимназията, защото е уверена, че оставането на настоящата директорка на този пост е пагубно за училището.

Преподавателката по философия в гимназията е носител на почетното отличие "Неофит Рилски" за високи постижения в образователното дело. През изтеклата учебна година й е било наложено тежкото административно наказание "предупреждение за уволнение", от директорката Славка Симеонска, което е отменено от Районен съд-Велико Търново
като незаконосъобразно.

Останалите учители подкрепят гладната стачка на колежката си и ще я последват ако директорката не си подаде оставка.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички