Учиш език с "Милан", "Челси" и "Арсенал"

Учиш език с "Милан", "Челси" и "Арсенал" | StandartNews.com

Можеш да получиш сертификат или да се подготвиш за университета

Английски с езда или картинг предлагат организаторите на ваканции в чужбина

Езикова ваканция в чужбина? Много от децата се настройват негативно, когато стане дума за това да учиш през лятото. В действителност обаче да изкараш две или три седмици курс по английски далеч от вкъщи е много повече от досадно зубрене. За онези, които са учили езика в школи или курсове, но не смеят да общуват на него, това е начин да се престрашат и най-сетне да заговорят на английски. За напредналите може да бъде осигурена възможност да се "профилират", усвоявайки на английски термини по онези предмети, с които смятат да продължат в университета. Много от програмите са комбинирани с арт или спортни занимания, така че детето при всички случаи няма да скучае.

Една от атракциите, с които организаторите на езикови ваканции привличат вниманието, е възможността да тренираш на стадионите на професионални футболни отбори, при това с техни треньори. Тази година се предлагат езикови ваканции, комбинирани с футболни тренировки с "Милан", "Челси" и "Арсенал".

Време за спорт

Курсовете, в които можеш да тренираш с треньор на "топчиите", се провеждат на базата на три от най-реномираните британски училища. Те включват най-различни спортни занимания, от които детето може да избере - футболът е само една от опциите. Учениците, които се запишат на този курс, получават тренировки, водени от професионалистите от школата на "Арсенал". В тях могат да участват не само момчета, но и момичета. Програмата включва посещение на стадиона на топчиите, както и раздаване на всяко дете на фланелка на клуба. Съществуват и варианти да комбинираш езиковото обучение там с ръгби, езда, баскетбол или хокей на трева. Програмата е направена за активно спортуващи деца, като всеки ден са включени три часа обучение по език и три часа спортни занимания.

Училището Маркет Харбъроу пък предлага лятна картинг академия. Това пансионатно училище е известно с футболната си академия, в която учат и доста български млади футболисти. През лятото обаче залага на картинга - програмата предвижда 15 часа седмично език и 10 часа картинг. Освен състезателни умения децата учат и различни мотивационни техники. Подходящо е за ученици от 12 до 17 години.

Училище в Кеймбридж пък предлага лятна езикова ваканция, комбинирана с езда. Сутрин децата усвояват езика, а следобед - всичко, свързано с конете. Те се учат не само как да яздят, а и как да се грижат за четириногите. За всеки 6 деца отговаря един инструктор.

Ловци на дипломи

За "ловците на дипломи" има курсове, които дават езикови сертификати или подготвят тийнейджърите за прием в чужд университет. Един подобен курс предлага например Колумбийският университет в САЩ. Цялата програма е насочена към това гимназистът да се подготви по най-добрия начин за прием в университета. Сутрин от девет до 12 часа са заниманията по SAT. Между 15 и 16 часа са индивидуалните консултации с децата. Следва писане на есе - нещо много важно, за да бъдеш приет в университета. От 19 до 21 часа с кандидат-студентите се водят разговори за начина на подбор на висше училище, правят се симулации на интервюта. Отделно от това младите хора посещават и различни колежи, за да се запознаят на място с атмосферата.

Има и курсове за напреднали с езика, в които даден учебен предмет се изучава изцяло на английски. По този начин учениците научават понятия и термини, които ще им бъдат необходими, ако решат да се профилират в тази област. Такива курсове предлага например университетът Амхърст. Университетът Станфорд пък организира летен езиков курс с обучение по социални умения. Младежите учат под формата на дискусии за глобални и местни проблеми в екологията, икономиката, здравеопазването и образованието. Дава се възможност да усъвършенстваш ораторското си майсторство, да се утвърдиш като лидер и да работиш в екип. Гост-лектори изнасят лекции по маркетинг и финанси. Университет в Челси пък предлага специална подготовка за желаещите да учат медицина.

Осем часа музика за млади артисти

Ако детето е с артистична настройка и иска да се насочи към обучение в тази област, може да изберете курс, комбиниран с музика или театър. Музикална академия, чиито програми са разработени от водещи преподаватели и музиканти, предлага вариант, при който детето осем часа на ден се занимава с музика и английски. Има подготовка по музикален инструмент или пеене в зависимост от интересите на тийнейджъра, провеждат се и специални курсове по сценично поведение. Набляга се на всичко необходимо за един бъдещ музикант - от психологията на изпълнение пред публика до контрол на дишането и движенията. В петък вечер курсистите изнасят концерт пред цялото училище. Срещу доплащане се предлага и възможност музикален инструмент от училището да бъде взет под наем.

Швейцария изкушава с рафтинг или ледници

Ако детето има приключенски и откривателски дух, може да опитате с езикова ваканция в Швейцария. Там се предлага избор от различни езици, комбинирани с летуване на палатка, екстремни спортове като рафтинг и пързаляне по ледник. Настаняването обикновено е в пансионатно училище, а за най-големите ученици се предлага и възможност да посетят още някоя европейска държава.

Училището Еглон предлага и възможност да се заселиш в индиански лагер, па макар и в... Алпите. Училището е разположено в хижи на 1170 метра надморска височина, паралелно с обучението по език се правят и много планински преходи, тренировки по ориентиране, ветроходство и каяк.

Мода и дизайн или цифрова фотография пък можеш да учиш в Лугано. Там курсистите могат да изберат да не учат език, а някакъв друг модул - освен дизайн и фотография се предлага футбол с младежкия отбор на "Милан" или баскетбол с младежите на олимпийския отбор "Армани".

Училище, разположено край Женевското езеро, пък предлага да комбинираш изучаването на два езика. Младежите могат да избират между английски, френски, испански и математика на английски. В свободното време е включена и обиколка на шоколадова фабрика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай