Училище със спортна зала за 1.2 млн. лв. след половин век

Училище със спортна зала за 1.2 млн. лв. след половин век | StandartNews.com

Варна. СОУ "Елин Пелин" във Варна вече има своя спортна зала след повече от 50-годишно очакване. Кметът Иван Портних преряза лентата на новото съоръжение, което е уникално за града със своите възможности и интериор.

Залата е с размери 37 на 23 метра и височина 12 метра, което позволява да бъде ползвана за концерти, тренировки и репетиции. В строителството на спортното съоръжение са вложени 1 милион лева, осигурени от държавния бюджет в началото на годината, 200 000 лева е съфинансирането от община Варна.

„Изключително се радвам, че дни преди Коледа възпитаниците на СОУ „Елин Пелин" получават този подарък - нова спортна зала. Училището имаше половинвековен проблем с липса на място за спорт и всички тези прекрасни деца бяха ощетени. Благодарение на усилията, които положихме, днес тази зала е факт", каза кметът и пожела много тренировки и забавления в нея.

"Искахме физкултурен салон – скромно, по ученически, за да изпълняваме нашите физкултурни дейности, а получихме тази прекрасна зала", каза Господинка Господинова, директор на СОУ „Елин Пелин".

По време на тържеството за доброто настроение на публиката се погрижиха Стефан Трифонов, солист на вокален ансамбъл „Сребърни звънчета", малката грация Мадлен Сергеева, състезателка по художествена гимнастика, и танцовият ансамбъл на СОУ „Елин Пелин". Празникът продължи със спортни състезания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай