Ученици в надпревара по информационни технологии

Ученици в надпревара по информационни технологии | StandartNews.com

Благоевград. За шеста поредна година в Седмо СОУ „Кузман Шапкарев" се провежда Национално състезание по информационни технологии. Съорганизатори на проявата, която е от днес до 23 март, са Югозападен университет „Неофит Рилски", община Благоевград и Регионалният инспекторат по образование. Форумът се провежда под егидата на Съюза на математиците в България.

В състезанието участват над 160 ученици от най-добрите и утвърдени училища в 25 града на страната. За трета година тук са и ученици от македонския град Делчево. Жури от университетски преподаватели, водещи специалисти в областта на информационните технологии, природните и обществени науки, автори на учебници и учебни помагала ще оценява участниците. Най-авторитетната награда е прием на студенти без конкурсен изпит в ЮЗУ „Неофит Рилски" за най-добре представителите се в направление 9-12 клас.

Състезанието се открива днес от 18.00 ч. в залата на Драматичен театър "Никола Вапцаров" с мултимедиен спектакъл под надслов „БЪДЕЩЕ, НАУКА, ТЕХНОЛОГИИ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай