Ученици показват знания по информационни технологии

Ученици показват знания по информационни технологии | StandartNews.com

Започва Седмото национално състезание по информационни технологии, което ще се проведе от 20 до 22 март в Благоевград. Официалното откриване ще бъде в петък от 19.00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров" със спектакъла „Великите откриватели - познати и непознати".

В надпреварата ще участват ученици от V до ХІІ клас. Целта е да им се предостави възможност за интелектуална изява, да мотивира учителите за работа с деца с изявени способности в съответните научни области чрез използването на компютърни технологии.

Състезателите ще защитават пред комисия собствени проекти на 21 март, събота, от 8.30 часа в Седмо СОУ „Кузман Шапкарев" - Благоевград. Темите са: „Великите откриватели - познати и непознати", „Моят роден край - познат и непознат", „Моят дигитален свят", „Непознатите откриватели", „Етнографски области - знаци на паметта", „Зелена планета".

Награждаването на победителите ще се състои на 22 март, неделя, от 09.00 часа в аулата на Югозападен университет „Неофит Рилски".

Организатори на националното състезание са община Благоевград, Седмо СОУ „Кузман Шапкарев", Югозападният университет и Регионалния инспекторат по образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай