Сряда,

Учат на занаят деца от интернати

От: Администратор -
1190
Учат на занаят деца от интернати
A
A
A

София. Децата, настанени в интернати, вече ще имат възможност да получат професионална подготовка. Инициативата "Подай ръка на дете в беда" е на сдружение "РЕ-АКТ" и е пряко насочен към младежите с противообществени прояви, настанени във възпитателни училища интернати. Проектът ще стане факт във ВУИ "Ангел Узунов" в гр. Ракитово, където са настанени 56 деца. "Те нямат алтернатива за развитие и ако не им помогнем, има голям риск техните инцидентни криминални прояви да се превърнат в рецидив. Работата с младежите в Ракитово предоставя възможност да бъде решен поне малко наболял социален проблем - работата с една маргинализирана група - децата, излизащи от "коригиращи" институции", твърдят от сдружението.

За една учебна година работа "РЕ-АКТ" са ремонтирали велосипеди, вече са изминали първите стъпки в готвенето, като е проведен и кръжок по приложни изкуства. Целта на проекта е това да продължи и младежите да бъдат обучени за професионални готвачи, майстори на велосипеди, строители и да започне театрален кръжок. Така ще могат да преодолеят бариерите на пазара на труда, като представят доказателство за професионално обучение, а и посочат своите преподаватели като референти за бъдещите работодатели. Обученията ще се провеждат от специалисти в съответната област. Сдружението обаче няма финансовата възможност само да свърши всичко това. Затова молят за помощ.

Дарете чрез SMS с текст DMS KURS на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори. За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 SMS е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички