Учат математика с Индиана Джоунс

Учат математика с Индиана Джоунс | StandartNews.com

София. Първолаците вече ще могат да учат числата с помощта на електронен трилър. Издателство "Просвета" пуска на пазара образователната игра "Маймунски приказки", в която хлапетата се правят на Индиана Джоунс. За да излязат от лабиринт и да спасят пленената в него маймунска принцеса, малчуганите трябва да решат задачите, които са различни за всяко ниво.

Цялата атмосфера на играта е във фантастичен свят, наподобяващ Древен Египет. Вариантът за първи клас се нарича "Принцесата на Сундара", а за втори - "Приключения в музея". До месеци ще бъдат готови и игрите по математика за трети, четвърти и пети клас. Играта "Маймунски приказки" е разработена от две белгийски компании и вече се ползва във Великобритания, Полша, Русия и САЩ.

Освен това "Просвета" пуска на пазара и електронни учебници за първи и втори клас, които могат да се ползват вкъщи. Досега такива помагала имаше само за учителите, които ги ползваха в класната стая. Срещу минимален годишен абонамент вече от нета ще могат да се учат и малчуганите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай