Вторник,

Тинейджърка от Павликени най-добра по философия

От: Failed to load user -
1166
Тинейджърка от Павликени най-добра по философия
A
A
A

Велико Търново. Дванайсетокласничката, Верка Димитрова от Павликени зае първо място в Националната конференция по философия. На състезанието в Бургас са се явили повече от 100 ученика от 9 до 12 клас.

Момичето от Професионалната гимназия по аграрни технологии "Цанко Церковски" в Павликени печели първото място с презентация на тема "Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда", цитат на немския философ Фридрих Ницше.

"Опитах да покажа, че хаосът може да внесе положителни промени в живота на човек. Обосновах се с философски определения за хаоса и чрез тях изложих своите дедуктивни умозаключения", казва момичето. Тя е приложила метода на логическия квадрат, а с текста си е впечатлила журито.

В хода на конференцията, всеки от учениците е можел да задава въпроси на връстниците си. Верка впечатлила журито с точните и ясни философски въпроси, които задавала, каза преподавателят й Цветелинка Гунева. Тя вече е била първенец на Областния кръг на олимпиадата по история през миналата година. Благослав Обрешков е другият ученик на ПГАТ "Цанко Церковски", който се е явил на философската конференция с презентация "Красотата ще спаси света".Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички