Танев: Работи се за предсрочни избори

Танев: Работи се за предсрочни избори | StandartNews.com

Работи се за предсрочни избори. Тава заяви образователният министър в оставка Тодор Танев пред Нова ТВ.

"Ще се карат кой да бъде наследникът ми, част от хората в РБ няма да бъдат съгласни. Така ще се катализират процеси на гнилост. Възможно е, но дано не се случи", продължи Танев и изрази искрена надежда Бойко Борисов да изкара мандата си.

Не е важен ножът, а ръката, която го държи, каза министърът в оставка относно причините за поисканото му оттегляне от кабинета.

Отдавна знам, че някои от партиите нещо са се били разбрали, ясен бе Танев и продължи: 6 дена непрекъснато очерняне.

Танев разкри, че и партия от Блока, не ДСБ, е била срещу него. След последвал въпрос той допълни: "Да, голяма партия" и конкретизира ДБГ (Движение България на гражданите).

"Аз, като човек сложен от премиерът и махан от него, бих препоръчал тази оставка да бъде внесена в парламента", продължи той.

Танев заяви, че е разбрал от медиите, че е уволнен. „Вчера, връщайки се от провинцията, ваш колега от друга медия ми се обади с въпроси. Както Ви е известно премиерът не ме потърси до този час, но това няма значение", добави министър Танев. 


На въпрос дали има вина за оставката си, той заяви, че вина е силна дума. „Изпълнили сме това, което се изисква от нас. Имали сме разговори за това предложение, подчертавам предложение за учебен план със социалните партньори и експертни групи. Нямаше достатъчно време и нямаше да свърши времето да говорим за турското робство. Преди 4 години е пратено писмо до историците. Никога не отговориха за тези исторически събития. Има един месец да се дават предложения. 6 дена - непрекъснато очерняне, което стигнаха до комична ситуация след като тръгна подписка в две градчета", каза още Танев.

„Всеки прави грешки. Можеше по друг начин да бъде казано", добави той. Проф. Танев обясни, че е бил жертва на очерняне. Във връзка с медийните атаки той заяви: „Ако сложа нож всички, ще се уплашите, не е важен ножът, а ръката, която го държи", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай