Студенти от 40 държави в АУБ се забавляват и готвят заедно

Студенти от 40 държави в АУБ се забавляват и готвят заедно | StandartNews.com

Да се радваш на различията, да почувстваш духа на всяка култура и да си толерантен към различните около теб. Това е мотото на Международната седмица тази година, която се провежда в Американския университет в Благоевград от понеделник до събота. АУБ е единственото място в България, където студенти от 40 държави делят не само класната стая, но и мястото, където живеят, ежедневните си занимания, бит и забавления. Международното разнообразие в АУБ се допълва и от преподавателите в университета, които идват от 5 континента.

Едно от най-атрактивните събития по време на седмицата е Кулинарният фестивал. Кулинари-студенти ще примамват с екзотични гозби посетителите и ще покажат вкусни ястия от родните си места в последния ден на проявата. Ще има киномаратон, забавна викторина, вечер на талантите, дискусия на тема: „Културен шок – случки от реалния живот". Международната седмица се провежда за петнадесета година в АУБ. Благодарение на тази проява университетската общност има възможност да научи повече за културните особености на страните, представени в университета.

Събитието и тази година се организира от Програмата за възпитаване на толерантност към различия и почетно общество Фи Бета Делта към АУБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай