Понеделник,

Студенти от 40 държави в АУБ се забавляват и готвят заедно

От: Failed to load user -
2995
Студенти от 40 държави в АУБ се забавляват и готвят заедно
A
A
A

Да се радваш на различията, да почувстваш духа на всяка култура и да си толерантен към различните около теб. Това е мотото на Международната седмица тази година, която се провежда в Американския университет в Благоевград от понеделник до събота. АУБ е единственото място в България, където студенти от 40 държави делят не само класната стая, но и мястото, където живеят, ежедневните си занимания, бит и забавления. Международното разнообразие в АУБ се допълва и от преподавателите в университета, които идват от 5 континента.

Едно от най-атрактивните събития по време на седмицата е Кулинарният фестивал. Кулинари-студенти ще примамват с екзотични гозби посетителите и ще покажат вкусни ястия от родните си места в последния ден на проявата. Ще има киномаратон, забавна викторина, вечер на талантите, дискусия на тема: „Културен шок – случки от реалния живот". Международната седмица се провежда за петнадесета година в АУБ. Благодарение на тази проява университетската общност има възможност да научи повече за културните особености на страните, представени в университета.

Събитието и тази година се организира от Програмата за възпитаване на толерантност към различия и почетно общество Фи Бета Делта към АУБ.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички