Вторник,

"Спиди" дарява книги за наши и френски училища

От: Администратор -
5700
"Спиди" дарява книги за  наши и френски училища
A
A
A

Куриерската фирма "Спиди" и нейният партньор "ГеоПост"-Франция, дъщерно дружество на френските пощи La Poste, представиха новата си инициатива - "Заедно в бизнеса, заедно за обществото".

"Заедно с нашите партньори и под патронажа на френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан даряваме книги от съвременната българска и френска литература както на български училища във Франция, така и на училища в България с профилирано изучаване на френски език. Надяваме се с това дарение да провокираме интереса към българската и френската литература", каза Валери Мектупчиян, изпълнителен директор на "Спиди". Това партньорство е добър знак за по-голямото сътрудничество между България и Франция, смята посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан. Заместник-министърът на културата Боил Банов и Милка Коджабашева, директор Дирекция Квалификация и кариерно развитие към Министерство на образованието, приеха дарението.

От началото на юни клиентите на "Спиди" от Варна ще могат да изпращат пратки до София, Букурещ и Атина на една и съща цена, съобщи още Валери Мектупчиян.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички