Неделя,

"Спиди" дарява книги за наши и френски училища

От: Администратор -
"Спиди" дарява книги за  наши и френски училища
A
A
A

Куриерската фирма "Спиди" и нейният партньор "ГеоПост"-Франция, дъщерно дружество на френските пощи La Poste, представиха новата си инициатива - "Заедно в бизнеса, заедно за обществото".

"Заедно с нашите партньори и под патронажа на френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан даряваме книги от съвременната българска и френска литература както на български училища във Франция, така и на училища в България с профилирано изучаване на френски език. Надяваме се с това дарение да провокираме интереса към българската и френската литература", каза Валери Мектупчиян, изпълнителен директор на "Спиди". Това партньорство е добър знак за по-голямото сътрудничество между България и Франция, смята посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан. Заместник-министърът на културата Боил Банов и Милка Коджабашева, директор Дирекция Квалификация и кариерно развитие към Министерство на образованието, приеха дарението.

От началото на юни клиентите на "Спиди" от Варна ще могат да изпращат пратки до София, Букурещ и Атина на една и съща цена, съобщи още Валери Мектупчиян.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички