Софийският университет започна новата си академична учебна година

Снимка: БНТ/БТА

Софийският университет започна новата си академична учебна година | StandartNews.com

Най-старото висше училище у нас - Софийският университет - откри официално академичната учебна година, предаде БНТ. Тази академична година е по-специална за СУ, защото отбелязва своята 130-годишнина. В тази насока беше и словото на ректора на университета.

„В годината на 130-тия си юбилей първият български университет полага още по-големи усилия да запази и надгради тези постижения и занапред. Ние продължаваме за привличаме най-добрите преподаватели и изследователи и да подготвяме младите за предизвикателствата на променящия се пазар на труда и за новата индустриална революция", каза Анастас Герджиков.

„Искам да ви поздравя за решението да останете и да учите в България, не сте сгрешили. Мечтайте смело и свободно, на вас разчитаме да преведете страната през кризи и да я утвърдите като модерна и развита държава", пожела на студентите вицепрезидентът Илияна Йотова.

Вицепремиерът Томислав Дончев, който също уважи церемонията, заяви: „Ако искаме да бъдем достатъчно добри, ако искаме да гоним хоризонта на мъдростта, всичко, което правим днес трябва да съобразяваме освен със славната история, освен с изискванията на днешния ден, с това, което ще е след 10 години, което е трудно."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай