Вторник,

Скандал и протести около Класическата гимназия в София

От: Failed to load user -
3758
Скандал и протести около Класическата гимназия в София
A
A
A

Протестиращи се събраха в двора на 13-о училище в София и се обявиха против заповедта на министъра на културата Вежди Рашидов учениците от Националната гимназия за древни езици и култура трябва да се върнат в старата си сграда в столичния квартал „Модерно предградие", чийто ремонт вече приключи.

Докато течеше ремонтът в продължение на няколко месеца учебните занятия се провеждаха в сградата на 13-то училище в центъра на града, информира Нова телевизия.

Родителите и самите ученици обаче не са съгласни с поредното местене на училището в средата на годината.

Голяма част от тях искат да останат да учат там и не искат да се връщат в „Модерно предградие". За да покажат на министър на културата, че не са щайги, които могат лесно да бъдат местени от едно място на друго, те символично поставиха няколко дървени щайги пред входа на училището и написаха имената си върху тях.

„Смятаме, че местенето по средата на учебната година е недопустимо, освен това „Модерно предградие" е един опасен района на София, нашето училище винаги е искало сграда в центъра на града", коментират ученици в Класическата гимназия.

„Ремонтът в НГДЕК не е извършен както трябва, мивките са без батерии, има ръжда по радиаторите, има пукнатини и висящи кабели", отбеляза един от родителите на децата.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията