Само в Шабла учениците ходят на училище

Само в Шабла учениците ходят на училище | StandartNews.com

От всички осем общини в Добрачка област, единствено в община Шабла не са преустановени учебните занятия, каза кметът Мариян Жечев. „Снегът при нас дойде най-късно и няма такива сериозни прояви, които да са повод за преустановяване на учебния процес. Единствено затворено в понеделник е училището в Дуранкулак, но причината е, че голяма част от децата пътуват от други околни села и родителите им не са ги пуснали. Няма проблем с проходимостта на международния път І-9 границата Дуранкулак – Каварна", каза за „Стандарт" Мариян Жечев. Във всички останали общини кметовете издадоха заповеди и в някои от понеделник, а в други от вторник до сряда, включително децата няма да ходят на училище.

До сряда в МБАЛ – Добрич, ще бъдат настанени всички пациенти от областта, които са на хемодиализа, заяви управителят на здравното заведение. Кметът на най-голямата община Добричка сподели, че към 16 часа в понеделник все още 17 села от общината са без електрозахранване, като основната причина за отстраняване на авариите са затворените републикански пътища, което пречи на фирмите по снегопочистване да прочистят общинските пътища на територията на общината, за да стигнат екипите на „Енерго-про" да стигнат до авариралите участъци. Без вода са 8 села в общината, а в областта общо 12 населени места са без вода. Без ток в Добричка област са общо 25 населени места.

Кметът на Добрич издаде заповед, с която нареди граждани и юридически лица да почистят прилежащи пространства пред блокове и обекти. Градоначалникът забрани паркирането на лични МПС на пътните платна, за да не се затруднява движението на снегопочистващата техника.

По информация на Оперативния дежурен при Областен съвет за сигурност, към 16 ч. пътищата от Републиканската пътна мрежа в Добричко са затворени поради навявания. Проходими са при зимни условия направленията: Добрич - Варна; Балчик - Каварна - Шабла - Дуранкулак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай