С 29 повече за зрелостниците в Добричка област

С 29 повече за зрелостниците в Добричка област | StandartNews.com

Тази година училищата в Добричка област изпращат общо 1239 абитуриенти, сочи справката на Регионалния инспекторат по образование. Зрелостниците са с 29 ученици повече, спрямо миналата година, когато за последно училищния праг са прекрачили 1210 абитуриенти. Най-голям е броят на зрелостниците в областния център – Добрич, където училище завършват 896 деца, но въпреки това броят им е по-малко с 43 спрямо миналата учебна година, заяви началникът на образователния инспекторат Христо Боев.

На 20 май наред със зрелостниците на изпит – национално външно оценяване, ще се явяват и тийнейджърите от 7 клас. Общо 1404 седмокласници ще се явяват на НВО по български език и литература, като тези, които искат да кандидатстват в гимназии и СОУ-та с прием след завършен 7-ми клас, ще решават и втори модул. На 22 май, ще се проведе второто национално външно оценяване за седми клас по математика. По данни на общинския отдел по образование в Добрич тази година училищата в града могат да се похвалят общо с 3 602-ма отличници от първи до 12 клас включително.

По традиция в навечерието на празника на славянската писменост и култура кметът Детелина Николова ще отличи изявени учители и културни дейци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай