Психологията най-желана в Софийския университет

Психологията най-желана  в Софийския университет | StandartNews.com

Психологията отново се оказа най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През последните години кандидат-студентите масово избират именно този курс на обучение като най-предпочитан. И сега специалността е посочена от най-много кандидати като първо желание в заявленията. Това сочат данните от обявеното във вторник първо класиране в учебното заведение.

На второ и трето място по желания на младите хора се нареждат специалностите "Социология" и "Английска филология". След това абитуриентите са обявили, че искат да учат "Публична администрация", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Информационни системи", "Педагогика", "Информатика" и "Българска филология".

6499 са общо кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище у нас. От 13 до 15 юли новоприетите студенти могат да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап или да заявят участие на второ класиране. Тази възможност не важи за приетите по първо желание. Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващото класиране, което ще бъде обявено на 19 юли. Записването е от 20 до 22 юли. Трето класиране ще излезе на 26 юли и е окончателно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай