Четвъртък,

Психологията е най-желаната специалност в СУ

От: Failed to load user -
12105
Психологията е най-желаната специалност в СУ
A
A
A

София. Психологията е най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2013/2014 г., информираха от пресслужбата на СУ.

9 042 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като първо желание специалност "Психология". На второ и трето място са специалностите "Право" и "Софтуерно инженерство", следвани от "Компютърни науки", "Медицина", "Публична администрация", "Английска филология", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", "Фармация" и "Журналистика".

Днес бе обявен третият и последен етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

В третия етап на класиране участват потвърдилите от първия или втория етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-горна желана специалност, както и всички, некласирани на първите два етапа. Резултатите от третото класиране са окончателни, съобщават от СУ.

4 994 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия и втория етап. Запълнени след първия и втория етап на класирането са специалностите "Скандинавистика", "Квантова и космическа физика", "Туризъм", "Право", "Музика", "География" (задочно обучение), "Журналистика", "Софтуерно инженерство", "Южна, Източна и Югоизточна Азия", "Кореистика", "Японистика" и "Китаистика". Записването за третия етап на класирането е окончателно и трябва да бъде направено в периода 31 юли – 2 август 2013 г. включително.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията