Протестът кани Орешарски на дебат

Протестът кани Орешарски на дебат | StandartNews.com

София. Участници в антиправителствените протести поканиха властта на дебат. Предложението на бунтарите е той да се проведе в предаването "Референдум" по обществената БНТ.

Поканени са премиерът Пламен Орешарски, лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан и вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Писмото, изпратено тази сутрин, е подписано от специалиста по конституционно право и бивш депутат от БСП проф. Георги Близнашки, създателят на "Отворен парламент" и застъпник за честен изборен процес Антоанета Цонева, режисьора Стоян Радев и икономиста и министър на икономиката и енергетиката в служебния кабинет на Марин Райков - Асен Василев.

Дебатът ще е на тема "за" или "против" оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори. Цонева потвърди и във facebook профила си желанието да излезе лице в лице с властта и да обясни защо иска оставка на кабинета "Орешарски". "Имам и няколко въпроса за атаката над протестиращите и техните стандарти за професионално изпълнена полицейска акция", пише тя, визирайки събитията от 40-ия ден на протеста, когато депутатите бяха блокирани в парламента, а около сградата се стигна до кървави сблъсъци между бунтари и полицаи.

Поканата има краен срок за отговор до утре, 30 юли. Целта е дебатът да се състои преди депутатите да излязат във ваканция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай