Неделя,

Просветният министър Тодор Танев: Жолио Кюри е пълна нула

От: Failed to load user -
9986
Просветният министър Тодор Танев: Жолио Кюри е пълна нула
A
A
A

Ломоносов и Асен Златаров не са направили нищо особено, казва той във Враца

"Ломоносов не е направил нищо особено. Асен Златаров също - той просто е ходил до Съветския съюз по времето, когато тука е било фашизъм". Това заявява просветният министър проф. Тодор Танев, който е политолог по образование, на посещение в училище във Враца. Видеото с думите му, казани в час по химия, се завъртя вчера в нета, макар че посещението е било по-рано.

Танев посочва на учениците портретите на видни химици и подчертава, че големите са Мария и Пиер Кюри. "Мария Склодовска-Кюри - два пъти Нобелова лауреатка не по една наука, а по две различни. Във време, когато жените са били доста по-зле и отсега", казва на учениците министърът. "Умряла е от облъчване, защото е открила два елемента - радий и полоний. Кръстила е полония на своята страна. Ако някой от вас открие, българий да го кръсти", допълва Танев. "Нейният мъж е също много голям и се казва Пиер Кюри. В София има метростанция "Фредерик-Жолио Кюри". Не бъркайте Пиер Кюри с Фредерик-Жолио. Той е женен за дъщерята на Мария и на Пиер. Защо тогава той е взел името Кюри? За да се фука с това. Пълна нула като учен, но е бил в "Ало, ало". Той е бил от Съпротивата. По политически причини му се е отворило, та чак спирка на метрото. А Пиер, който е големият учен и Нобеловият лауреат, го няма никъде. Истината невинаги е написана както трябва", поучава учениците Танев. По-късно в час по история той говори на друг клас за голямата бомбардировка на Враца, посочвайки портрета на Чърчил като неин извършител. "Някой от Враца да е правил нещо лошо на Островите?", пита Танев.

"Дръжте се както се държат маджари, евреи, арменци и така нататък. Докрай, както те са докрай с нас", допълва той. Министърът съветва още учениците да учат английски, защото "ако не учите английски в момент, в който светът се е отворил, все едно че не знаете български. И второ - не забравяйте българския, защото адски ще ви липсва, когато се разпръснете някъде", допълва той.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички