Проф. Ваня Добрева посети Център за подготовка на шивачи

Проф. Ваня Добрева посети Център за подготовка на шивачи | StandartNews.com

Благоевград. Председателят на Комисията по образование и наука в Народното събрание проф. Ваня Добрева и парламентарният секретар на Министерството на образоването и науката Георги Хаджийски посетиха в понеделник Гоце Делчев. Те бяха посрещнати от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и народния представител Тодор Радулов. Всички заедно посетиха най-голямото шивашко предприятие в Европа – „Пирин - Текс".

След кратка среща с управителя Бертрам Ролман разгледаха фирмата, запознаха се с работата в нея и посетиха новооткрития от бизнесмена Център за професионално обучение. В него се подготвят кадри за шивашката индустрия. В центъра проф. Ваня Добрева разговаря с обучаващите се млади хора и техни преподаватели. Впечатленията от видяното и идеите за бъдещото развитие на професионалното обучение в страната бяха споделени на дискусия, продължила повече от час. Изразено бе мнението, че е необходимо да бъдат направени промени в законодателството по отношение на професионалното образование и да се работи повече за създаването на кадри в областта на производството.

По-късно проф. Добрева и останалите гости отидоха в ПМГ „Яне Сандански", където се проведе среща с директори и преподаватели от учебните и детски заведения в общината. Обсъдиха се въпроси и проблеми, свързани със средното и предучилищното образование. Предмет на дискусия бяха делегираните бюджети на учебните заведения, новите учебни програми, атестирането на педагогическите кадри и директорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай