Пращаме наши студенти на обмен в Тел Авив

Пращаме наши студенти на обмен в Тел Авив | StandartNews.com

Ерусалим. Наши студенти ще могат да продължават обучението си в Израел. Това ще стане факт след подписването на спогодбата между образователния министър Сергей Игнатов и колегата му в Ерусалим на 11 септември.

Именно по това време ще се проведе и срещата на четири очи между премиерите на двете срани – Бенямин Нетаняху и Бойко Борисов. За първи път в историята на изнесените заседания министър-председателят води 11 членове на кабинета си в Ерусалим.

Изпълнението на програмата ще подпомогне преките контакти между образователни и научни институции на двете страни, развитието на съвместни научноизследователски програми, обмена на експерти, лектори и преподаватели, предоставянето на стипендии на студенти, докторанти и изследователи за специализации и участие в летни езикови курсова, обмена на книги, списания, научни изследвания, както и участието на филми и филмопроизводители във фестивали, провеждани на тяхна
територия.

Преди време културният министър Вежди Рашидов беше на посещение в Израел, където подписа редица споразумения за общи дейности с колегите си.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай