Парламентът домакин на кръгла маса за образованието

Парламентът домакин на кръгла маса за образованието | StandartNews.com

Сдружение „Граждани за европейско развитие на България", съвместно с фондация „Ханс Зайдел", организира кръгла маса „Висшето образование и науката в България – качество и перспектива" в София. Мероприятието ще се състои на 28.06.2016 г. /вторник/ в Народно събрание, зала „Изток".

Събитието ще бъде открито от заместник-председателя на ПП ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, от председателя на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и от Богдан Мирчев – представител на фондация „Ханс Зайдел".
По време на кръглата маса ще бъдат обсъдени теми, свързани с българското висше образование и пазара на труда, с условията за бизнес в България и за изграждане на устойчива връзка между образованието, науката и бизнеса, както и добри практики за привличане на младите хора към научните изследвания.

Лектори на конференцията ще бъдат председателят на Комисията по образованието и науката в Народното събрание Милена Дамянова, проф. д-р Костадин Костадинов и гл. ас. д-р Мария Спасова от БАН, проф. дтн. Николай Вълканов – заместник-председател на УС на БМГК и д-р инж. Венцеслав Славкова, председател на Асоциацията на бизнес клъстерите в България.
Откриването на кръглата маса е на 28-ми юни от 10:30 часа в Народно събрание, зала „Изток".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай