Отсъстващи ученици с оценки в часовете

Зрелостници на Професионалната гимназия по автотранспорт във Варна с държавни изпити под тройка

Отсъстващи ученици с оценки в часовете | StandartNews.com

Варна. Учители в Професионалната гимназия по машиностроене и автотранспорт във Варна водили на дневник отсъстващи ученици, пишели им текущи и срочни оценки, установила проверката на РИ на МОН.

 

69 от общо 318 ученици по списък трайно не стъпвали в час. Някои от години били в чужбина, други - женени, а с трети даскалите въобще нямали контакт. Какво ви интересува, ние сме на делегиран бюджет, скочили учителите срещу инспекторите при проверката, каза шефката на РИО Венцеслава Генова.

 

Зрелостниците изкарали средна оценка под тройка на държавните изпити, установили проверяващите. Около професионалното училище се завихриха скандали и спекулации, че от РИО са го нарочили за закриване заради апетитен имот от 60 дка, на който бизнесмен щял да строи частна болница. По проблема се свика областният съвет начело с губернатора на Варна Иван Великов по настояване на синдикатите, които се обявиха за спасение на училището.

 

Шокиращите резултати показаха за пореден път порочната практика да се раздуват бройки в школото, за да увеличава бюджета си, от една страна, а от друга - с фалшиви бележки за присъствие семейства да точат пари за детски и социални помощи. РИО приема оздравителна програма за школото, а самите синидикати предложиха среща с кметства и ръководство на училището, за да се спре далаверата със социалните помощи срещу бележки за присъствия на децата в час. Ще бъде сезирана и прокуратурата, каза областният управител Иван Великов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай