Неделя,

Откриха стоматологичен кабинет във второ училище в Благоевград

От: Администратор -
102
Откриха стоматологичен кабинет във второ училище в Благоевград
A
A
A

Благоевград. Стоматологичен кабинет за нуждите на всички ученици, учители и служители бе открит в сряда в 11-то ОУ „Христо Ботев" в Благоевград. На церемонията присъства и председателят на общинския съвет – Благоевград Радослав Тасков.

Денталната грижа влиза отново в благоевградските училища след решение на местния парламент от края на месец септември 2014 г. „В рамките на месец във второ благоевградско училище официално се открива зъболекарски кабинет. По този начин ръководството на община Благоевград поставя началото на трайна тенденция за възраждане на добрите практики от близкото минало, когато, наред с образованието, в училището имаше и грижа за здравето на децата", каза на откриването Радослав Тасков.

Учениците и учителите в 11-о ОУ „Христо Ботев" могат да ползват стоматологичните услуги на доктор Галина Богданова. Кабинетът е оборудван с най-модерната съвременна техника, а лечението и услугите ще се финансират от Здравната каса. Директорът на училището Димитър Колев увери, че и децата, и преподавателите, и родителите приемат положително откриването на стоматологични кабинети в благоевградските училища. Очакванията са, че скоро и други учебни заведения ще последват този пример.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички