Онлайн уроци в "Прознание"

Онлайн уроци в "Прознание" | StandartNews.com

Уроците вече не са това, което бяха. Традиционната представа за учител зад катедрата с тебешир в ръка отдавна вече не покрива онова, което се случва в училище. Или поне би трябвало да се случва.

В контекста на новата и по-модерна училищна среда се появява и "Прознание" - първата българска интерактивна уебплатформа, която предлага възможност за подготовка на деца от предучилищна възраст до 12. клас върху учебното съдържание с учител онлайн. До момента тя няма аналог у нас. Преди близо 3 години екип от професионалисти в образованието и IT технологиите си поставя за цел да разшири възможностите за качествена онлайн образователна среда. Вместо качени наготово домашни работи, както в някои други портали, се ражда виртуална класна стая, чиято цел е да отвори нови хоризонти пред любознателните.

Авторската методика за преподаване, създадена в сътрудничество с преподаватели от Софийския университет "Св. Климент Охридски", се оказва ключът към увлекателното поднасяне на уроците с помощта на технологиите. Виртуалната класна стая "Прознание" - онлайн "място" за среща между ученици и учител, предоставя богата палитра от инструменти за преподаване, визуално аудио и видеосъдържание, графики.

"Ако видим спонтанен интерес от страна на учениците, можем бързо да представим асоциативни материали, които да стимулират интереса и мисленето на децата", споделят учителите в "Прознание". Родителите пък могат да следят отблизо развитието на своите деца чрез достъп до видеоархива от проведени уроци във виртуалната класна стая. Те могат и да провеждат онлайн консултации със самите преподаватели. Участието в уроците може да стане от предпочитано място, в удобно време, като са необходими компютър, камера, слушалки с микрофон и интернет връзка. В зависимост от предмета и възрастта на децата уроците са с продължителност от 30 до 120 мин. Максималният брой на групата е между 6 и 9 ученици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай