Четвъртък,

Обявиха конкурс за директор на класическата гимназия

От: Администратор -
2969
Обявиха конкурс за директор на класическата гимназия
A
A
A

Конкурс за директор на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин-Кирил Философ" е обявен от Министерството на културата днес.

Той ще замени временно изпълняващата длъжността до провеждане на конкурс Мариела Папазова, която заема поста от 2012 г. Под нейното управление гимназията стана център на редица скандали, последният по повод преместването на училището в новоремонтираната му с европейски средства сграда в "Модерно предградие".

Документи за участие могат да се подават в Министерството на културата на бул. "Алeксандър Стамболийски" № 17 до 7 май 2015 г. включително, а изискванията към кандидатите са публикувани в обявата.

Освен това Министерството обявява конкурси за редовни директори на Националното училище за танцово изкуство, Професионалната гимназия по полиграфия и фотография и училището за приложни изкуства "Свети Лука" в София.

Двайсет и три средни училища за култура и изкуство се намират под егидата на Министерството на културата, като близо 14 от тях са управлявани от изпълняващ длъжността до конкурс директор, каза пред "Дневник" по-рано през годината заместник-министърът Боил Банов.

В редица от тях, като класическата гимназия и танцовото училище, периодично има протести срещу ръководството и отделни негови решения. Банов обеща министерството да обяви конкурсите поетапно.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички