Образователното аташе на Китай посети АУБ

Образователното аташе на Китай посети АУБ | StandartNews.com

Благоевград. Юен Дзиган, завеждащ отдел „Образование" към посолството на Китайската народна република в България, гостува на Американския университет в Благоевград. Той се срещна с президента на висшето училище д-р Майкъл Истън. Двамата обсъдиха бъдещата роля на университета в образователния и културен обмен между двете страни.

Дзиган изгледа и премиерата на мюзикъла „All Shook Up", поставен от студенти на АУБ в понеделник вечер. Посещението на дипломата е по инициатива на китайката Виктория Жу, стажант в отдел „Прием на студенти" в АУБ. Тримесечният стаж на Виктория е по програмата за обмен на най-голямата студентска организация в света AIESEC.

„Благоевград ме впечатли със своята енергичност и младежки дух. Най-голямо удоволствие ми доставя възможността да се включвам в разнообразните студентски инициативи в Американския университет в България. Освен че научавам нови неща и се докосвам до различни култури, чрез участието в тях се научих по-добре да планирам времето си и да комуникирам с хора от различни националности. За мен този стаж е истински дар", споделя китайката. По време на посещението си в Американския университет в България Юен Дзиган разгледа университетския комплекс „Скаптопара" и разговаря със студенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай