Нови правила за ученическите и детски екскурзии

Нови правила за ученическите и детски екскурзии | StandartNews.com

София. По нови правила ще се организират детските и ученически екскурзии в страната. Това предвижда икономическото министерство чрез бъдеща наредба. Тя е на етап обществено обсъждане.

Един учител трябва да отговаря за не повече от 12 ученика, ако например екскурзията е за третокласници. Тоест наредбата ще обвързва броя на учениците с този на учителите. Строги правила за безопасност също ще залегнат с промените. При всяко туристическо пътуване преподавателите трябва да разполагат с аптечна чанта, за да могат да окажат първа помощ при необходимост.

Децата или учениците ще трябва да ходят с пояси или спасителни жилетки, ако им се влиза в морето или басейна, според новата наредба. Разбира се, нощното къпане е забранено, а спасител ще трябва да има задължително около групата с деца и ученици.

Друга промяна, която може да влезе в сила, е командировъчните на учителите да бъдат за сметка на училищния бюджет. Ски учители или ски патрули пък ще трябва да са около децата, ако те са на ски обучение в планината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай