Неделя,

Нашенчета от Словакия пишат за Апостола в конкурса „Високо бесило"

От: Администратор -
3264
Нашенчета от Словакия пишат за Апостола в конкурса „Високо бесило"
A
A
A

Стара Загора. И нашенчета от българското училище „Христо Ботев" в Братислава, Словакия, са участвали в националния конкурс „Високо бесило". Това обявиха инициаторите на проявата от Общобългарски комитет „Васил Левски" в Казанлък. Мотото на конкурса е заимствано от паметната стихосбирка на покойния казанлъшки поет Стефан Фурнаджиев, посветена на Апостола на българската свобода Васил Левски, припомнят домакините от общината, дали рамо на родюлюбивата инициатиава. В конкурса са се включили общо 68 ученици не само от община Казанлък, но и от различни градове на България.

Първите трима в различните категории бяха обявени и наградени в градската художествена галерия в сряда.

В раздела „Поезия" бе отличено стихотворението на Анна-Мария Танева от общинския детски комплекс „Св. Иван Рилски".

Най-висока оценка при прозаиците получиха текстовете на Анастасия Огнянова от професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък и на Матей Пабиш от българското училище „Христо Ботев" в Братислава.

При художниците на първо място бе класирана рисунката на Магдалена Зарева от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов" в Града на розите.

Награда получи и първият в общината клуб „Млади възрожденци" от СОУ „Екзарх Антим I" за своята мултимедия, посветена на казанлъшкия възрожденец Петьо Ганин.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави участниците и победителите в конкурса и изрази задоволството си, че толкова много ученици са се включили в тази родолюбива инициатива.Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички