Над 850 студенти практикуват в реална работна среда

Над 850 студенти практикуват в реална работна среда | StandartNews.com

Над 850 студенти практикуват вече в реална работна среда по професионалното направление, в което се обучават, чрез европейския проект "Студентски практики - Фаза 1". Това съобщават от пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Първите практики започнаха в края на септември тази година, припомнят от МОН. И отбелязват, че за големия интерес към проекта, който се изпълнява от Министерството на образованието и науката по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", говорят статистическите данни.

Според тях над 18 500 студенти са се регистрирали за участие в студентските практики, над 2200 работодатели са пожелали да обучават студенти в реална работна среда, а над 4000 ментори ще подпомагат студентите по време на практиката, за да придобият нови умения и компетентности.

Висшите училища участват в проекта с над 3300 академични наставници и с 600 експерти, които ще подпомагат, напътстват и контролират студентите.

В рамките на 240 часа младежите ще прилагат на практика наученото в университета и ще усвояват знания и умения в реална работна среда, като за осъществената практика ще получат стипендия в размер на 480 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай