МОН помага на Марсело от Монтана

МОН помага на Марсело от Монтана | StandartNews.com

На днешното си заседание кабинетът реши да подпомогне 15-годишният ученик от Монтана Марсело Илиев, който беше приет в колеж на Кеймбридж. Втората вноска от 4 350 британски за настаняване на Марсело Илиев в общежитие на CATS College Cambridge е заделена от бюджета на Министерството на образованието. В началото на юни 15-годишният ученик от Монтана издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция. Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение обаче е непосилна за неговото семейство. Затова образователният министър проф. Тодор Танев се зае да помогне на момчето-отличник.

Марсело Илиев е ромско момче от Монтана и сам намира в интернет как да участва в програмата, явява се на изпит и го взема с отличен резултат.

През август по инициатива на в. "Стандарт" кабинетът осигури необходимите 4 350 британски лири, които представляваха първата вноска за настаняването на Марсело в общежитие. Сумата тогава беше осигурена от средствата, постъпили по сметката за чужди средства BG43 BNBG 96613300148402, открита в БНБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай