Местят секция на Вазов заради клас с първолаци

Местят секция на Вазов заради клас с първолаци | StandartNews.com

Важно е удобството на децата, не моето, казва Диян Стаматов

София. 119-о СОУ "Акад. Михаил Арнаудов" е едно от най-желаните места за записване на първолаци в София през последните няколко години. На 3 юни, когато всички столични училища обявиха списъци с приетите, в модерното школо получиха място 202 първокласници от общо 425 подадени заявления. Още в ранни зори родители започнаха да се събират в училищния двор, за да запишат деца си. "Първоначално бяхме определили 132 места в първи клас. След обработка на документите обаче стана ясно, че кандидатите с максимален брой точки са с 80 повече - това са още две паралелки", разказва директорът на престижното школо Диян Стаматов.

По тази причина, както "Стандарт" вече писа, г-н Стаматов ще трябва да се лиши от удобствата на просторния си кабинет, за да го отстъпи за класна стая на най-малките си ученици. "Вярно е, че стаята ми е много хубава и удобна, но не бива да забравяме, че в тази сграда са важни децата, а не аз. Трябва да се погрижа първо за тяхното удобство и след това за моето", категоричен е директорът. За неговите вещи, сред които е секция, която е била собственост на Иван Вазов, място ще се търси в по-малка стаичка. Втората класна стая, от която се нуждаят първолаците, ще бъде на мястото на сегашната библиотека. Учениците обаче няма да останат без читалня. Дейният училищен ръководител има идея да изгради съвременен виртуален център с компютри и книги за децата.

119-о СОУ е предпочитано от родители и ученици, заради доброто си месторазположение и новата си учебна база. Наскоро сградата се е сдобила с 4 модерни кабинета по история и природни науки, дарени от фондация "Америка за България". Физкултурният салон пък е ремонтиран от фондация "Димитър Бербатов". Хлапетата в модерното школо разполагат и със стол за хранене, чийто вид се доближава по-скоро до такъв на ресторант. Добре оборудваната спортна площадка пък позволява на учениците да практикуват всякакви спортове. Най-добри обаче са в баскетбола, волейбола и футбола, което доказват стените в школото, отрупани с купи и медали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай