Лятна академия отглежда таланти

Лятна академия отглежда таланти   | StandartNews.com

Русе. 133 русенчета участват в 13-ото издание на "Лятна детска академия 2013", организирана от фондация "Бистра и Галина" в крайдунавския град. В понеделник бе даден стартът на деветте класни стаи, в които ще се включат ученици от 10 до 18 г. Тази година за участие в Академията кандидатстваха 180 деца от Русе, което изключително много затрудни екипа на организацията в избора на участници. Критериите за извършване на селекцията бяха отличен успех в училище и постижения в съответната област, обясниха организаторите.

В продължение на две седмици - до 12 юли, фондация "Бистра и Галина" предлага на малките академици нови знания, забавления и много нови приятелства. Всички класни стаи са организирани в духа на кандидатурата на Русе за европейска столица на културата през 2019 г. Това лято са открити класни стаи по начално програмиране; фолклорни танци; пантомима; занимателна психология; квилинг и 3D оригами; рисуване; онлайн медии и литература; професионално ателие "Културно-историческо наследство и археология" и занимания по фотография с мото "Русе - древен и млад". Още тази седмица участниците ще излязат извън рамките на класните стаи.

Предвижда се екскурзия до конезавод Кабиюк, Шумен и Мадарски конник, където малките академици ще посетят културни и исторически забележителности и ще се забавляват заедно, а фондацията осигурява всички необходими материали за работа, както и закуски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай