Вторник,

Левче за извинителна бележка

От: Failed to load user -
13030
Левче за извинителна бележка
A
A
A

София. Предприемчиви ученици въртят бизнес в нета с извинителни бележки. В чест на новата учебна година тийнейджърите пускат промоции. Една извинителна бележка за левче, а 100 - от 35 до 50 стотинки бройката.

Различни сайтове рекламират, че документите са "съвсем истински, с подпис и печат на лекар". В по-стари обяви се вижда, че миналата година цената на едно медицинско е била около 2 лева. Сумите падат, защото много от децата вече са започнали да си фабрикуват бележки сами, коментират тийнейджъри във форумите. В един от постингите например има инструкции как сам да си измайсториш бележка с печат. "Вадите си формата от нета на бележката, снимате печат, качвате снимката и го изчистване с фотошоп. След това го нагласяте върху бележката и принтирате - излиза като воден печат! При мен се получава!! А печати колкото искате в здравната книжка или по рецепти", пише ученичка. Други обаче твърдят, че бизнесът с бележките вече умирал, понеже самите лични лекари издават такива без проблем.

Директори пък предприеха офанзива срещу търговията с извинения, като въведоха специални правила. Още в началото на годината в дневника се записва името на джипито на детето и всяка представена бележка се сравнява за подпис и печат. Хлапетата обаче са намерили цаката и на този номер - те препоръчват да кажеш на класния, че джипито ти отсъства и временно му е назначен заместник.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички