Който посяга на Ботев, посяга на националната сигурност

Който посяга на Ботев, посяга на националната сигурност | StandartNews.com

София. Всеки, който си позволи да подмени нашето историческо минало, ще бъде разглеждан като човек, който посяга на националната сигурност на България. Това заяви по време на пресконференция в Министерството на образованието, младежта и науката министър Сергей Игнатов. Той обясни че образованието и науката се разглеждат като елемент на националната сигурност.

Кабинетът „Борисов” е национално отговорен и патриотичен и няма да допусне никаква подмяна в българската история, подчерта Игнатов. Коментарът му бе по повод скандала около корекциите, които се опита да наложи Комисията по дискриминация в творбите на Ботев и такива за Левски, които присъстват в учебниците.

Образователният министър се обяви против коментарите на комисията, че Левски бил закононарушител и османската полиция си вършела работата при задържането му.

„Не сме някакви пришълци тук за 600-700 години и по никакъв начин няма да позволим каквато и да е промяна в това отношение”, подчерта Сергей Игнатов. Той обясни, че прави това изказване по поръчка на министър-председателя Бойко Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай