Четвъртък,

Коларова взима за заместник учител

От: Администратор -
6065
Коларова взима за заместник учител
A
A
A

София. В екипа на служебния образователен министър Румяна Коларова ще влязат и учители, включително и на поста заместник във ведомството. Това обяви Коларова пред бТВ като допълни, че вече е уточнила имената на заместник-министрите си.ия образователен министър Румяна Коларова ще влезнат и учители, включително и на поста заместник във ведомството. Това обяви Коларова пред бТВ като допълни, че вече е уточнила имената на заместник-министрите си.

Тя обясни, че от старите няма да остане нито един, няма да има и хора с минало в бившата Държавна сигурност.

Имената им обаче ще бъдат съобщени след съгласуване със служебния премиер проф. Георги Близнашки.

Коларова заяви, че „все още си събира мислите" и решенията й на различните проблеми ще дойдат след обсъждане и срещи със засегнатите страни.

Като най-значимо събитие в мандата си тя посочи началото на учебната година: Един нов министър трябва да гарантира, че тя ще започне нормално.

От думите й стана ясно, че ще има проверка на обществените поръчки, но този въпрос трябва да бъде решаван внимателно така, че да не се блокира старта на учебната година.

Той със сигурност ще се забави за училищата в наводнена Мизия, каза още Коларова. Как ще се действа там също ще е въпрос на преценка. Възможно е да се осигури организиран транспорт до най-близките училища. На място вече има човек от министерството, а един от зам.-министрите ще участва в междуведомствената комисия.

Служебният образователен министър каза още, че от понеделник започват срещите й със социалните партньори, в които „откритостта ще бъде основен принцип". Тепърва ще се обсъдят вариантите за повече пари за образование в новия бюджет, както и как ще бъде покрита от ведомството актуализацията на бюджета на НЗОК.

В споразумение за партньорство с ЕК, което България сключи до 2020 година, образованието е посочено като основен приоритет. Коларова обеща, че до края на мандата й ще бъде предложен актуализиран вариант на стратегията за висше образование, която така и не беше приета от миналия парламент.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички