Клисарова с послания на Брайл за 150 деца

Клисарова с послания на Брайл за 150 деца | StandartNews.com

Варна. Свитъци с лични послания, написани на Брайловата азбука, даде на 156 деца с увреждания просветният министър проф. д-р Анелия Клисарова. Тя беше на официалното откриване на новата учебна година във варненското училище СОУ „Проф.д-р Иван Шишманов" за деца с нарушено зрение. За 108 път в училището би звънецът, този път чисто нов, подарен от министър Клисарова. Той е излят от възпитаниците на Професионалната гимназия в Своге.

Със старта на учебната годината за децата с нарушено зрение бяха открити 3 нови кабинета –два компютърни и един по физиотерапия, финансирани със 120 000 лева по програма „Включващо обучение„ на МОН.

Проф.Клисарова връчи чек за 147 401 лева за ремонт и да не тече покривът на училището. За новата учебна година са инвестирани и 70000 лева за материали и техника в печатницата, която печата помагала за нуждите на незрящи в цяла Североизточна България и разбира се за децата – на Брайловата азбука.

Десетокласничката Себатина, която е с множество увреждания, се отблагодари на министър Клисарова с огромен букет и широка усмивка. Да учите и живеете осъзнато всеки миг, написа в посланията си до децата на техния език Клисарова, учителите им нарече герои в наши дни. Сред ветераните е Етиен Тодоров, преподавател по математика, който от 31 години е в благородната професия. Според него близо 80 на сто от възпитаниците на училището продължават във ВУЗ, но след това е трудна реализацията им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай