Четвъртък,

Кандидат-журналисти разсъждават в СУ

От: Администратор -
3291
Кандидат-журналисти разсъждават в СУ
A
A
A

475 кандидат-студенти се явяват на устен изпит по журналистика Ректората на Софийския университет от 9 часа днес.

Допуснати до устния изпит по журналистика са 475 кандидат-студенти, които на писмения изпит по журналистика са получили оценка, не по-ниска от добър (3,50).

Зам.-деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация и председател на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов пожела успех на всички кандидати. Той ги посъветва да не се притесняват и изрази надежда с много голяма част от кандидатите да се срещне отново на есен, когато ще бъдат студенти в първи курс. Устният изпит по журналистика протича под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на кандидатите на всички се задават едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита. За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми, съобщиха от университета.

Предмет на оценка са обща култура и осведоменост по актуални събития; комуникативни умения; информираност и мотивация за професията. Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях. Издържалите успешно устния и писмения изпит по журналистика могат да кандидатстват за специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация – Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.

В 9.00 часа започна и изпитът събеседване за специалност Изобразително изкуство, а в 13.00 часа ще се проведе изпитът по музикален инструмент или пеене за специалност Музика.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички