Събота,

Кандидат-студенти атакуват ЮЗУ

От: Failed to load user -
1021
Кандидат-студенти атакуват ЮЗУ
A
A
A

Благоевград. Редовните конкурсни изпити в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград ще се проведат от 18 до 20 юни.

В първия и втория ден мераклиите да учат във висшето училище ще покажат знанията си по български език, по история и география на България, по биология, математика и чужди езици. В четвъртък е практическият комплексен изпит по физическа подготовка. Изпитите по практика по рисуване, танци, български народни танци ще се проведат в петък. Тогава са и изпитите по специалностите „Педагогика на музикалното изкуство", „Изпълнителско изкуство", „Актьорско майсторство" и „Филмови и телевизионни изкуства".

Кандидат-студентите, положили успешно конкурсни изпити или държавни зрелостни изпити, за да участват в класирането, трябва да подадат всички необходими документи в срок от 23 юни до 07 юли 2014г.

ЮЗУ с фестивал след приемните изпити

Национален студентски фестивал на изкуствата ще се проведе в Югозападния унверситет „Неофит Рилски" в Благоевград веднага след приемните изпити на кандидат-студентите.

Събитието ще стартира на 20 юни и ще продължи 10 дни – до 30 юни. Традиционната проява за висшето училище ще събере в областния център стотици талантливи студенти от цялата страна. Те ще представят творчеството си в Югозападния университет.

И тази година е предвидена богата програма от изложби, пиеси, прожекции, модни ревюта и научни сесии.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички