Известни компании търсят служители в АУБ

Известни компании търсят служители в АУБ | StandartNews.com

Благоевград. 50 % ръст на компании, които търсят млади таланти в Американския университет в България, отчита 21-то издание на Панаира на професионалната реализация. Събитието се провежда в сряда Студентски център „Америка за България" в Благоевград.

Сред 45-те топ компании, които ще предлагат работа или стаж на студенти, са Кока-кола, Нестле, Крафт Фуудс, Каменица, Deloitte, Фикосота, Райфайзенбанк и М-Тел. Представителите на близо половината от компаниите пък са бивши възпитаници на университета.

Според експерти по човешки ресурси най-търсени са професионалисти с разнообразни умения, които се адаптират към бързо променяща се среда и мислят критично. Развиването на точно тези умения е силно застъпено в образованието в американски стил liberal arts. Ето защо водещи компании идват да търсят кадри в АУБ. А според официалния рейтинг на висшите училища в България, университетът заема водещи позиции по професионална реализация на възпитаниците си. АУБ е първият университет в Югоизточна Европа, който предлага организирането на Панаир на професионалната реализация за своите студенти.

От 1994 г. Центърът за професионална и академична реализация е организирал 20 форума. През академичната година се провеждат специални семинари, където студентите усъвършенстват техники за интервюта и получават помощ при писане на мотивационни писма и резюмета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай