Изпитват бъдещите прависти във ФЖМК

Изпитват бъдещите прависти във ФЖМК | StandartNews.com

София. Заради тоталната окупация на Ректората устният държавен изпит по наказателно право бе преместен в Журналистическия факултет (ФЖМК).

"Държавният устен изпит по наказателно-правни науки за студентите от Юридическия факултет на Софийския университет се проведе в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация от 8.00 часа на адрес ул. „Московска" № 49." Това са написали „Ранобудните студенти" в профила си във фейсбук.

До късно вчера следобед обаче младежите не знаеха точно нито в кои зали ще бъдат, нито издържали ли са първата част на изпита - правене на наказателно-правен казус, която се проведе в петък. Причината за забавянето на тази информация бе, че администрацията не бе допусната до компютрите си в Ректората, за да я качи в интернет. По-късно служителите отидоха в друг факултет, за да извадят тези данни.

Самият изпит е уреден така, че в седемдневен срок от решаването на казуса трябва задължително да бъде проведено устното препитване. В противен случай студентите могат да останат без бакалавърска степен и имат основание да съдят университета. Изпитът ще тече в Журналистическия факултет в рамките на следващите три дни, както бе предвидено, бе лаконичен деканът на Юридическия проф. Сашо Пенов. От понеделник и медии не се допускат в двора на Ректората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай