Изпълнени са само 4 от 22 мерки срещу агресията в образователните институции

Изпълнени са само 4 от 22 мерки срещу агресията в образователните институции | StandartNews.com

Осигуряването и прилагането на система за охрана и видеонаблюдение в детските градини е залегнало в средносрочните мерки на плана до края на 2018 година, обяви министър Красимир Вълчев по време на парламентарния контрол. 

Предстоят допълнителни срещи и разговори по темата, както и оценки до колко тази мярка може да допринесе за понижаване на нивото на агресия в образователните институции. През април 2017 година Министерството на образованието и науката се ангажира с изпълнението на 22 мерки, залегнали в Национален план за действие за превенция на агресията и засилване на сигурността. Към момента са осъществени са четири от тях, каза още Вълчев, цитиран от "Фокус".

Проведен е инструктаж на педагогическите специалисти в детските градини и училищата относно начините на взаимодействие с медицинско лице в случай на инцидент. Създадена е система за взаимодействие между учителите, учениците и техните лични лекари. Като трета мярка е изготвена информация от Агенцията за социално подпомагане за доставчиците на социални услуги за деца, разкри още Красимир Вълчев.

На всички училища са раздадени плакати, предоставени от Агенцията за закрила на детето за популяризиране на национална телефонна линия за деца 116 111. До 30 юни 2017 година Агенцията за закрила на детето ще подаде към министерството обобщена информация по други две точки, свързани с предоставянето на информация на детските градини и училища за добри практики на взаимодействие с родители, които не сътрудничат на педагогическите специалисти, завърши министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай