Германия кани 200 младежи за стаж

Германия кани 200 младежи за стаж | StandartNews.com

200 българи на възраст от 18 до 27 г. имат възможност да се включат в безплатно дуално обучение в Германия за учебната 2016 г., съобщиха от Агенцията по заетостта. Професиите, които могат да изберат младите хора, са от различни области - хотелиери, ресторантьори, готвачи, пекари, сладкари, дърводелци, зидари, мазачи, строители на пътища, електротехници, механици, шлосери, стругари, фризьори, фермери, офис мениджъри и специалисти по информационни технологии.

Обучението продължава 3 или 3,5 години. Кандидатите трябва да имат завършено средно образование, не е задължително да знаят немски език. Избраните ще получат издръжка по време на практиката и теоретичното си обучение, включително и по време на изучаването на немски език. Месечната сума е около 818 евро.

Поемат се разходите и за пътуванията до Германия и до България на всеки 6 месеца. Освен това обучаващите се по програмата младежи са осигурени в Германия здравно, пенсионно и за безработица. Младежите ще бъдат настанени в общежития или ще получат подкрепа от работодателите за квартири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай