Събота,

Фандъкова иска спешно закон за електронния учебник

От: Failed to load user -
5335
Фандъкова иска спешно закон за електронния учебник
A
A
A

София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова за спешна реформа в образованието и пълно въвеждане на електронни учебници. Според нея проектозаконът трябва да е готов и да влезе в парламента още преди Коледа, в противен случай ще бъде изгубена поредна година и випуск.

„Всяка загубена година е поредният випуск, който учи по програма от миналия век. Това е основата, за да започне промяната на съдържанието. Преди няколко години, когато започна реформата във финансирането, аз няколкократно се изказах, че тя трябва да върви заедно с другата реформа. Трябва да се говори и за качеството на образованието", допълни Фандъкова.

Според нея, всяко забавяне означава протакане във времето.

„Апелирам да се обединим около един проект, който да бъде приет и МОН да започне същинската промяна – по изготвяне на стандарти, промяна на учебни програми", призова Фандъкова.

Фандъкова напомни, че сме второто десетилетие на 21 век.

„Всеки има различни отговорности и виждания, но в последните години се направи много и се дължи на активния диалог. Идеята за модернизация на българското образование ни вълнува нас представителите на образованието от много години. В последните години тази тама стои много остро на вниманието ни. Имаме културата да участваме в такъв диалог. Ще продължим с обсъждането на тези теми. Години наред обсъждаме и имаме яснота от различните гледни точки. Време е да направим нещо, не само га говорим", заяви Фандъкова.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички