Фандъкова иска спешно закон за електронния учебник

Фандъкова иска спешно закон за електронния учебник | StandartNews.com

София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова за спешна реформа в образованието и пълно въвеждане на електронни учебници. Според нея проектозаконът трябва да е готов и да влезе в парламента още преди Коледа, в противен случай ще бъде изгубена поредна година и випуск.

„Всяка загубена година е поредният випуск, който учи по програма от миналия век. Това е основата, за да започне промяната на съдържанието. Преди няколко години, когато започна реформата във финансирането, аз няколкократно се изказах, че тя трябва да върви заедно с другата реформа. Трябва да се говори и за качеството на образованието", допълни Фандъкова.

Според нея, всяко забавяне означава протакане във времето.

„Апелирам да се обединим около един проект, който да бъде приет и МОН да започне същинската промяна – по изготвяне на стандарти, промяна на учебни програми", призова Фандъкова.

Фандъкова напомни, че сме второто десетилетие на 21 век.

„Всеки има различни отговорности и виждания, но в последните години се направи много и се дължи на активния диалог. Идеята за модернизация на българското образование ни вълнува нас представителите на образованието от много години. В последните години тази тама стои много остро на вниманието ни. Имаме културата да участваме в такъв диалог. Ще продължим с обсъждането на тези теми. Години наред обсъждаме и имаме яснота от различните гледни точки. Време е да направим нещо, не само га говорим", заяви Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай