Петък,

Езиковата гимназия в Монтана стана част от мрежа на ЮНЕСКО

От: Failed to load user -
2430
Езиковата гимназия в Монтана стана част от мрежа на ЮНЕСКО
A
A
A

Гимназията с преподаване на чужди езици „Петър Богдан" в Монтана стана член на мрежата от асоциирани училища на ЮНЕСКО, съобщи директорът Пенка Ненкова. Училището вече получи сертификат за това, издаден от централата на международната културна организация в Париж.

Включването в мрежата е заради доказана работа за опознаване, съхранение и развитие на културно-историческото и природното богатство на региона. Тя води до възпитание и личностно развитие и обогатяване на учениците.

В гимназията е изграден клуб „Родолюбие", който издирва участници в национални събития, както и техните прояви в региона. В момента изготвя и филм за участници във войните. В училището е създаден един от най-успешните певчески фолклорни състави - „Турлашки напеви",завоювал престижни национални и международни награди.

Мрежата от асоциирани училища на ЮНЕСКО е създадена през 1953 година. В момента в нея са включени 8500 училища от 180 страни по света. В България те са около 50. Езиковата гимназия в Монтана е единственото училище в тази мрежа от Северозападна България, допълни Пенка Ненкова.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички