Събота,

Езиковата гимназия в Монтана стана част от мрежа на ЮНЕСКО

От: Failed to load user -
2567
Езиковата гимназия в Монтана стана част от мрежа на ЮНЕСКО
A
A
A

Гимназията с преподаване на чужди езици „Петър Богдан" в Монтана стана член на мрежата от асоциирани училища на ЮНЕСКО, съобщи директорът Пенка Ненкова. Училището вече получи сертификат за това, издаден от централата на международната културна организация в Париж.

Включването в мрежата е заради доказана работа за опознаване, съхранение и развитие на културно-историческото и природното богатство на региона. Тя води до възпитание и личностно развитие и обогатяване на учениците.

В гимназията е изграден клуб „Родолюбие", който издирва участници в национални събития, както и техните прояви в региона. В момента изготвя и филм за участници във войните. В училището е създаден един от най-успешните певчески фолклорни състави - „Турлашки напеви",завоювал престижни национални и международни награди.

Мрежата от асоциирани училища на ЮНЕСКО е създадена през 1953 година. В момента в нея са включени 8500 училища от 180 страни по света. В България те са около 50. Езиковата гимназия в Монтана е единственото училище в тази мрежа от Северозападна България, допълни Пенка Ненкова.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията