Евтин английски до средата на май

Фирмите дават 10% отстъпка за лятото, ако запишете хлапето сега

Евтин английски до средата на май | StandartNews.com

Ваканцията чука на вратата, а все още не сте решили с какво ще се занимава през нея детето ви. Искате да е едновременно и полезно, и приятно, и по-различно от еднообразното висене пред компютъра вкъщи. Един от вариантите е да изпратите хлапето на езикова ваканция в чужбина, ако имате такава финансова възможност. Ако го запишете до средата на май, това може да ви спести 10 на сто от цената, казват консултантите от "Интеграл". Те предлагат тази отстъпка за 4 английски, 3 немски и една френска програма, както и за Италия и Испания. Друг начин да намерите курс на по-ниска цена е да изберете обучение по езика на Шекспир извън Англия - например в Малта, където цената е само 700 евро за две седмици, казват от "Дарби".

Детето ви може да разбира прекрасно всяка английска дума, докато гледа телевизия или ровичка в You Tube. И въпреки всичко да се притеснява, когато му се налага да проведе обикновен разговор на този език. За да се отпусне и да "развърже" езика си, един от начините е ваканция навън. Пуснете го да плува свободно в непознатия словесен океан - освен умения да говори така ще понатрупа и самочувствие.

Напоследък възрастта на децата, които биват изпращани от родителите на подобни курсове, пада. Вече има и

групи за хлапета на 7 годинки

Те естествено пътуват с ръководител, така че ще бъдат под постоянен надзор. "Дарби" са организирали две програми за пътуване на малчугани с придружаващ възрастен, за които записват хлапета от 7 до 12 години. Децата се настаняват в британски пансионатни училища извън големите градове, така че да бъдат в безопасна среда. Тази година тези курсове са в St. Bedes school за 1604 паунда, и в Clifton College за 1265 лири. "Интеграл" пък предлагат обучение във Vinehall School, където средата е близка до семейната - на всеки пет хлапета се пада един ръководител. Този курс е интензивен и с акцент върху комуникацията, така че децата проговарят с лекота езика по време на престоя си там. Освен традиционното обучение, предвидено е хлапетата да общуват, пишейки заедно комикс или в занимания с уебдизайн. Има възможност и за

занимания с голф, езда и тенис

а цената за 2 седмици е 1920 лири.

Все повече родители предпочитат езиковите ваканции с придружител, разказват консултантите. Доскоро някои от родителите настоявали детето да пътува само и дори в групата да няма други българчета, за да не се изкушава да говори на родния си език. Сега обаче много семейства виждат, че малчуганите са по-спокойни и уверени, когато има на кого да се опрат, възникне ли проблем. Индивидуалните пътувания се предпочитат от семейства, които вече са пускали хлапето да пътува навън поне веднъж и то вече е понатрупало опит в общуването с връстници от други страни.

Най-често родителите избират ваканции, които комбинират език и някакви други активни занимания - спорт, актьорско майсторство, рок. Milfield school например е сред училищата, които предлагат 50 вида спорт през годината.

Може да комбинирате езика на Шекспир и с плуване, и с голф, но цените са над 2000 паунда. Специално за плувците се предлага лятна академия, където могат да отидат и малки състезатели, за да тестват уменията си с връстници от всички страни, разказват от "Дарби". Много търсени според тях са и ваканциите с футбол, особено футболната академия на "Манчестър Юнайтед", където хлапетата тренират с лицензирани треньори. Малките фенове

получават оригинален екип на шампиона от Висшата английска лига

и разглеждат легендарния стадион Old Traford. Младите баскетболисти пък имат възможност да тренират под ръководството на водещи имена от NBA, включително с един от най-известните треньори Дейвид Ривърс. За тях са отделени специални часове по дриблиране, подаване, защита и стреляне, обясниха консултантите на "Дарби".

Ако въпреки всичко се притеснявате да изпратите детето само в чужбина или искате да опресните и своя английски, "Интеграл" предлага и курс за деца и родители. Той се провежда в Уийклиф колидж, близо до Бат. Родителите се настаняват в двойни стаи отделно от хлапетата и могат да се възползват от 20- или 30-часово обучение. Ако изберете курса, който се провежда до 30 юли, в момента може да ползвате 10 на сто отстъпка от цената. За деца двуседмичното обучение струва 1720 лири, а за мама и татко - по 1870. Базата на училището предлага и възможности за езда, отопляем плувен басейн и тенискорт. "Интеграл" предлага отстъпки също за курса в Рединг, само на час от Лондон, и този в Oakham School - едно от най-добрите пансионатни училища във Великобритания.

Напоследък много от родителите търсят езикови ваканции и с немски, разказват консултантите. Там възможностите са да избират между Германия и Австрия. Има предложения за курс, базиран в средновековен замък, както и приключенски лагери с планински походи, правене на салове и рафтинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай