Евродепутат организира ученически конкурс на европейска тематика

Евродепутат организира ученически конкурс на европейска тематика | StandartNews.com

Благоевград. Ученически конкурс организира ръководителят на българската делегация в ЕНП Мария Габриел. Темата на надпреварата „Помощта на ЕС за развитие – моят поглед, моите идеи" е в контекста на 2015 г., обявена за Европейска година на развитието. Убедена съм, че учениците ще се справят. Целта ми е да ги провокирам да изразят своите позиции относно помощта на ЕС за развитие и дадат своите идеи как тя да бъде по-ефективна, в кои приоритетни области трябва да бъде насочена. Ключов фактор в този процес са младите хора, които са отворени към света, имат критично мислене и са носители на нов манталитет", коментира избора на конкурсната тема Мария Габриел.

Конкурсът е национален и в него могат да участват учениците от всички училища на територията на страната. Той е разделен в две възрастови категории: 10–12 клас и 8-9 клас. По-големите трябва да изработят мултимедийна презентация с обем до 3 МВ и до 15 слайда, като участието е индивидуално. Втората категория участници ще пишат есе по темата с обем до 2 стандартни страници. Ще се оценяват познанията на учениците относно същността и значението на помощта за развитие на ЕС, както и уменията им да боравят с инструментите на компютърните технологии. При изпращането на творбите задължително трябва да бъдат посочени трите имена на участника, клас и училище, населено място, телефон и имейл за обратна връзка. Краен срок на конкурса е 15 декември 2014 г. Електронна поща за изпращане на материалите : [email protected]

Във всяка отделна категория ще бъдат присъдени по 5 първи и 5 поощрителни награди. Наградата за класираните на първите места е посещение на Европейския парламент в Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай