Евродепутат и депутат поздравиха студенти в Кърджали

Евродепутат и депутат поздравиха студенти в Кърджали  | StandartNews.com

Кърджали. С тържествена церемония днес бе открита новата академична година във Филиал „Любен Каравелов"в Кърджали на ПУ „Паисий Хилендарски". Прага на висшето учебно заведение прекрачиха над 220 първокурсници. Филиалът поддържа контакти с много учебни заведения в страната, от няколко години си партнира успешно с Тракийския университет в Одрин.

С отварянето на Маказа желанието на ръководството на ВУЗ е да се създадат връзки и с град Комотини в Гърция, който също е студентски център. Филиал „Л. Каравелов" има 52-годишна история, подготвил е хиляди педагози, а през последното десетилетие в него се обучават млади хора по нови и атрактивни специалности - стопанско управление, екология, туризъм.

„Тази година се отличава с по-слабото участие на млади хора в кандидат-студентската кампания. Върху интереса влияят и демографския срив и безпаричието, което наложи удължаване срока за приемане на студенти", обясни директорът на филиала доц. Иван Джамбов.

Студентите и преподавателите бяха поздравени от зам. - председателя на парламентарната комисия по образование и наука Милко Багдасаров. Дългогодишният директор и евродепутат на годината по „Околна среда" проф. Владко Панайотов" откри новата академична година във Филиала на Минно-геоложкия университет в Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай