Събота,

Евродепутат и депутат поздравиха студенти в Кърджали

От: Failed to load user -
Евродепутат и депутат поздравиха студенти в Кърджали
A
A
A

Кърджали. С тържествена церемония днес бе открита новата академична година във Филиал „Любен Каравелов"в Кърджали на ПУ „Паисий Хилендарски". Прага на висшето учебно заведение прекрачиха над 220 първокурсници. Филиалът поддържа контакти с много учебни заведения в страната, от няколко години си партнира успешно с Тракийския университет в Одрин.

С отварянето на Маказа желанието на ръководството на ВУЗ е да се създадат връзки и с град Комотини в Гърция, който също е студентски център. Филиал „Л. Каравелов" има 52-годишна история, подготвил е хиляди педагози, а през последното десетилетие в него се обучават млади хора по нови и атрактивни специалности - стопанско управление, екология, туризъм.

„Тази година се отличава с по-слабото участие на млади хора в кандидат-студентската кампания. Върху интереса влияят и демографския срив и безпаричието, което наложи удължаване срока за приемане на студенти", обясни директорът на филиала доц. Иван Джамбов.

Студентите и преподавателите бяха поздравени от зам. - председателя на парламентарната комисия по образование и наука Милко Багдасаров. Дългогодишният директор и евродепутат на годината по „Околна среда" проф. Владко Панайотов" откри новата академична година във Филиала на Минно-геоложкия университет в Кърджали.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички