Сряда,

Двеста българчета в топвузове на Острова

От: Администратор -
Двеста българчета в  топвузове на Острова
A
A
A

София. Над 200 българчета са приети в топуниверситети на Острова, съобщиха от консултантска фирма "Интеграл". Става дума не само за Оксфорд и Кеймбридж, а и за елитните London School of Economics и Kings College. Общо около 1500 българчета ще станат за първи път студенти в Англия тази есен.

В последната година се забелязва ръст на интереса към по-нови и нестандартни специалности, свързани със здравословен начин на живот, технология на храните и диетология. Все още обаче най-търсени освен икономическите дисциплини са IT специалностите, както и всичко, свързано с медии и дизайн. Много се търси и киберсигурност, както и право, което е много желано по традиция.

Най-голям сред приетите на Острова българи е броят на възпитаниците от елитните езикови и математически гимназии. Начело са варненските Първа и Четвърта езикова гимназия, столичните Първа и Втора английска гимназия и бургаската математическа гимназия. В последните години броят на учениците от страната, приети в топуниверситети, се изравнява с този на децата от столицата, казаха от "Интеграл". По традиция възпитаниците на СМГ избират Оксфорд, а на НПМГ - Кеймбридж, където са силно развити природните науки като химия и биология.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички