Disney English - лесен начин да помогнем на детето да научи английски език

Disney English - лесен начин да помогнем на детето да научи английски език | StandartNews.com

В очите на почти всяко дете ежедневието се свежда до две простички неща – време за игра и време за учене. И докато първото се посреща с нетърпение и сякаш никога не достига, времето за залягане над учебниците почти неизбежно се асоциира от децата с нещо нежелано, скучно и далечно от техните интереси и представи. Няма как да е иначе в един толкова пъстър свят, в който тежките и суховати учебници се конкурират не само с класическите детски игри, а с игрови симулатори, всеобхватния Интернет, и особено при по-малките - с десетки вълнуващи анимационни филмчета, превърнали се в нещо като мания за всяко хлапе.

Виждали ли сте вълнението в очите на малчугана, когато зърне плакат, стикер, картичка или книжка с любимите си герои? Предавали ли сте се пред молбата да пуснете „детското" с Мечо Пух още веднъж по телевизора? Да купите още една кукла с образа на любима „Дисни" принцеса? Да позволите на хлапето дори да има тематични чаршафи с Маккуин Светкавицата, смелата количка от филма „Дисни Колите"?

А защо не използвате тази страст, за да помогнете на децата да овладеят нови знания? С подходящите пособия, от времеемък и хипнотизиращ „враг" на ученето, анимационните герои могат да се превърнат във верен помощник в научаването на толкова много неща!

Вдъхновени именно от любовта на децата към анимационните герои, от световноизвестната компания "Disney Publishing Worldwidе" разработват една различна поредица помагала за изучаване на английски език. При книжките от „Disney English" на първо място се поставят детските интереси. Мотото е красноречиво: "Пей, играй и учи с героите на Дисни".

През 2014 г. колекцията "Disney English" излиза за първи път на българския пазар под печата на издателство „Прес". Поредицата включва картинен речник, двуезични помагала в три нива с весели истории от света на Дисни, занимателни книжки и интерактивни издания, специално предназначени за деца, учещи английски. С „Disney English" всяко дете може неусетно да овладее чуждия език, и то в компанията на Мики и Мини Маус, Мечо Пух и компания, Красавицата и Звяра и още познати образи от големия и малкия екран.

Особено интересна е интерактивната поредица „Let's Sing". Тя спомага на децата бързо и лесно да научат думи и фрази на английски език, докато пеят с любимите си герои. Всяка книжка съдържа текстовете на осем английски песнички, като са застъ­пени близки до детското светоусещане теми, поднесени по забавен и остроумен начин. В аудиодисковете към книжките са включени както съответните песни, така и инструментални версии за караоке.

Картинният речник „Picture Dictionary" е специално изготвен за деца и е продукт на задълбочено проучване на данните за английския език. Съдържа около 1000 от най-често употребяваните думи. За по-голямо удобство, речникът е организиран на тематичен принцип: цветове, числа, форми, хора, места, животни, време, храни и т.н. На всяка страница има и изречения, илюстриращи употребата на научените думи, което превръща картинния речник в истинско разговорно ръководство. Речникът разчита на визуалната и асоциативна памет на детето – много по-лесно е да запомниш, че "angry" означава гневен, ако го свързваш с образа на ядосания Доналд Дък, например.

Останалата част от помагалата на „Disney English" се дели на три нива според познанията на детето по английски език – предлагат се книжки за начинаещи, средно напреднали и напреднали.

Предвидени за деца, които никога не са учили английски език, книжките от поредицата за начинаещи („Beginner") съдържат вълнуващи и поучителни истории с най-обичаните от малчуганите герои - Мечо Пух и Мики Маус. Историите са разказани в сегашно време с прости, кратки изречения и основна лексика. Всяка книжка целенасочено набляга върху определена тема, например цветове, форми и т.н., и дава възможност да се усвоят съответните понятия.

С познати герои, завладяващи разкази и ценни упражнения, поредицата за средно напреднали („Intermediate") стимулира въображението на всяко дете. Книгите от това ниво са основани на някои от най-обичаните филми на „Дисни" и „Пиксар". За разлика от книжките за начинаещи, тук изреченията са по-дълги, а структурата им е малко по-сложна.

Също основани на прочути филми на „Дисни" или „Пиксар", книжките от поредицата „Advanced" са предназначени за по-напреднали в обучението си деца. Застъпени са различни глаголни времена, конструкциите на изреченията са по-сложни, а лексиката - много по-богата. Историите с популярните анимационни герои обаче са все така увлекателни и пълни с приключения.

Любопитен факт е, че книжките от "Disney English" са особено популярни и обичани в Китай, където милиони деца се борят с правилното английско произношение.

Можете да разгледате и поръчате всяка книжка от поредицата на сайта на издателство „Прес"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай